Aktuellt i projektet 22 april – 4 maj

Med undantag för detaljer är ombyggnaden av Stationsgränd och Köpmansgatan fram till Espresso House färdig. Entreprenören fokuserar nu bland annat på de områden utmed fasaderna på Köpmansgatan och utanför Hotell Stensson som är avsedda för uteserveringar och som ska vara klara till midsommar. Arbeten pågår också på både Södergatan och Östergatan. Den närmaste tiden händer följande i projektet:

Nyheten är mer än 60 dagar gammal
Kejsarlunden under arbete
Här gjuter entreprenören på onsdagen fundament för de granitmurar som ska avgränsa den blivande Kejsarlunden.
  • För Stationsgränd väntar vi nu på belysningsstolparna. Dessa levereras nästa vecka och monteras då direkt.
  • Köpmansgatan fortsätter entreprenören att lägga det gula markteglet. Stensättarna passerar nu Harrys på väg norrut mot Östergatan, och gångvägen längs fasaderna förändras dag för dag. Gångvägen hålls dock öppen hela tiden, så att besökare och kunder fortfarande kan komma in i butiker och restauranger.
  • Nu håller Kejsarlunden på att ta form. Den ligger utanför restaurang Harrys och den lokal som tidigare hyste Apoteket. Här kommer det så småningom att finnas plats bland annat för en kiosk eller liknande verksamhet. Under onsdagen gjuter entreprenören fundamenten för de granitmurar och trappor som ska avgränsa Kejsarlunden. Graniten monteras sedan så snart den levereras – eventuellt redan nästa vecka.
  • Södergatan fortsätter arbetet med gångbanan på de delar av gatan som grävts upp tidigare. Granithällarna ligger redan på plats, och på onsdagen börjar stensättarna med gatstenen här. Entreprenören fortsätter också ombyggnaden av denna sida av gatan med 15–20 meter i taget.
  • Trafiken på Södergatan rullar som vanligt. På den del av sträckan där arbeten pågår ska fordon lämna företräde för mötande trafik enligt skyltarna på platsen. Bussarna på linje 1 och 2 leds om via Västerlånggatan, och hållplatsen Stora torg är stängd. Skånetrafiken hänvisar sina resenärer till hållplatsen vid järnvägsstationen.
  • Östergatan började entreprenören gräva för elkablar och avlopp i måndags. Dessa arbeten kommer att pågå fram till Valborgsmässoafton. Under tiden är Östergatan vid torget avstängd för biltrafik.
  • Efter Valborg inleder entreprenören arbetet med att byta tätskikt på taket till HSB:s garage under södra delen av Köpmansgatan. Detta kommer att innebära avstängning och omledning av gång- och cykeltrafiken där.

Informationen här uppdateras varje vecka. Välkommen tillbaka!
Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev också.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window