Konsten på Stora torg

Nytt och gammalt (eller rättare sagt lite äldre) samsas på torget. Konstverket ”Snäckfågel” som idag står vid fontänen kommer troligen vara kvar på Stora torg även i framtiden.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal
konst eslöv
Vy från torget, mot Östergatan.

Vårt förslag är en plats i anslutning till den nya vattenanläggningen. Vi håller nu på att titta på om det är det bästa. Vi diskuterar också med konstnärens efterlevande om vi eventuellt kan modifiera verket och göra sockeln lägre. För ja, den är en del av konstverket.

Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn har donerat ett konstverk till Eslövs kommun. Det är inte ett konstverk som redan finns, utan det kommer att hållas en tävling för konstnärer. Vinnarens verk kommer placeras på torget. Stiftelsen har uttryckt en önskan om att den konstnärliga utsmyckningen ska vara lekfull.

Just nu håller ett tävlingsprogram att utformas, vilket Eslövs kommun och Sparbanksstiftelsen gör tillsammans. Efter tävlingens slut kommer Sparbanksstiftelsen Finn och Kultur- och fritidsnämnden att utse det vinnande förslaget.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window