Lördag 13 juni öppnar vi första delen av Stora torg

Lagom till midsommar är första delen av Stora torgs ombyggnad klar och uteserveringarna kan öppna. Vi firar med att lördag den 13 juni göra Eslövs centrum midsommarfint, och från klockan 11 bjuder vi på traditionell dragspelsmusik med Stefan Persson och en mix av arabisk musik, jazz och klassiskt med Nabil Kassis, Naim Kassis och Bader Debes. Passa också på att utnyttja öppningserbjudanden från butiker, caféer och restauranger i centrum.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal
3D-bild av Köpmansgatan på Stora torg
Det är den högra delen på bilden som nu öppnas, tillsammans med ytan framför Hotell Stensson.

Det är det breda gångstråket längs torgets östra sida och framför Hotell Stensson i söder, som nu öppnar. Därmed kan restaurangerna och caféerna flytta ut sina serveringar, förutsatt att de har polistillstånd.

Stor invigning i slutet av året

Då det är polisen som ger tillstånd för uteserveringar är det oklart hur många som kommer igång redan från start.

Ombyggnaden av själva Stora torg och gator runt omkring fortsätter. Stora torg ska enligt planen vara klart att invigas i slutet av året.

Musik och blommor

Lördag den 13 juni smygöppnar vi kring torget och vill skapa midsommarstämning med musikunderhållning och många vackra sommarblommor. På grund av risken för spridning av coronaviruset blir detta ett enkelt firande och vi hoppas kunna återkomma med ett större evenemang vid den stora invigningen framåt jul.

Öppningserbjudanden från butiker, caféer och restauranger

Näringsidkare i centrum bjuder på en rad fina erbjudanden i dagarna tre, torsdag den 11 till lördag den 13 juni, för att fira att Stora torg nu delvis öppnas upp. Erbjudanden från butiker, restauranger och caféer kommer du att hitta på Stadskärneföreningens webbplats eslovsstad.se.

Kom ihåg att hålla avstånd!

Ombyggnaden av Köpmansgatan söder om Stationsgränd kommer att pågå en bit in i juli. Den 11 till 13 juni kommer ändå entréerna till galleriorna och butikerna att vara öppna.

Välkommen att njuta av ett midsommarfint Eslövs centrum lördagen den 13 juni från klockan 11 och ta del av näringens fina erbjudanden den 11–13 juni.

Kom ihåg att hålla avstånd och var rädd och dig själv och andra!

Dragspelaren Stefan Persson
Stefan Persson underhåller med traditionell dragspelsmusik.
Tre musiker
Nabil Kassis, Naim Kassis och Bader Debes bjuder på en mix av arabisk musik, jazz och klassiskt.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window