Premiäröppet med VR-promenader i Stora torg-lokalen den 29 februari

Välkommen till Stora torg-projektets lokal på Hotell Stensson lördag den 29 februari. Träffa Eslövs kommunalråd – och ta en virtuella promenaden med VR-glasögon och handkontroller.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal
VR-skärm
Lördag den 29 februari öppnar Stora torg-projektets informationslokal på Hotell Stensson. Välkommen dit för att träffa Eslövs kommunalråd – och ta en virtuell promenad på det ombyggda torget.

Nu öppnar vi en lokal i Hotell Stensson för att berätta mer om utvecklingen av Eslövs centrum och ombyggnaden av Stora torg. Vi har fasta öppettider varje tisdag förmiddag klockan 10–13 och fredagseftermiddagar 13–16. Dessutom håller vi öppet sista lördagen varje månad klockan 11–14.

Premiäröppet blir lördagen den 29 februari kl 11–14, då Eslövs kommunalråd Johan Andersson (S) och Catharina Malmborg (M) finns på plats för alla som har frågor och funderingar. Dessutom är den som vill välkommen att ta en virtuell promenad på Stora torg denna första lördag.

Utsikt över Stora torg

Ingång till lokalen, som har utsikt över Stora torg, sker genom Hotell Stenssons reception. På de fasta öppettiderna finns personal från Eslövs kommun och Eslövs Stadskärneförening på plats.

I lokalen finnas en enkel utställning med illustrationer över torgets utveckling och ett bildspel med historiska bilder från platsen i Eslövs hjärta.

Virtuell promenad

VR-utrustning
Med hjälp av VR-glasögon och handkontroller kan man utforska hur torget kommer att se ut när ombyggnaden är färdig.

Den virtuella promenaden tas med hjälp av ett par VR-glasögon och två handkontroller. Det ger en känsla av att kliva in och gå i bilden. En person i taget kan ta sig fram genom att peka på en plats på torget med hjälp av handkontrollerna och på det viset närmare utforska till exempel det framtida konstverket, glasskiosken eller vattenspelet.

Övriga åskådare kan följa promenaden på en stor TV-skärm i hotellets lobby.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window