VA SYD arbetar med avloppsledning en del av natten mot tisdag

VA SYD jobbar just nu med att lägga nytt foder invändigt i en avloppsledning i Östergatan och Västergatan. Arbetet kan inte avbrytas när det påbörjats och kommer därför att pågår även en del av natten mot den 19 januari, sannolikt till klockan 2 i natt.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Dessbättre är ljudnivån för arbetet ganska låg och det utförs med utrustning som är anpassad för stadsmiljöer. En sugbil som har något högre ljudnivå måste användas när det är större flöden i avloppsledningarna. När de som bor kring torget går och lägger sig för natten blir flödet lägre och sugbilen behöver förhoppningsvis inte användas sent i kväll och i natt.

Samma arbete även natten mot torsdag

Då avloppsledningen ligger på stort djup väljer VA SYD att förse den med ett nytt foder invändigt istället för att gräva upp och byta ut den.

Samma procedur kommer även att pågår natten mot torsdag. Arbetet inleds under onsdagen och färdigställ under natten.

Hoppas alla som bor i området har förståelse och ändå får en god nattsömn.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window