Vad är idén kring Stora torg?

Stora torg är stadens naturliga hjärta och ska vara en plats för folkliv och möten mellan människor i alla åldrar.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Med torget i mitten ska stadskärnan fungera året runt och dygnets alla timmar. Tanken är att skapa en miljö som är grön, levande och attraktiv – en oas i staden som rymmer vatten och grönska, på samma gång som den har plats för liv och rörelse. Här kommer att finnas rum både för att sitta och njuta och för lek, torghandel och uteserveringar.

Därmed blir torget någonting annat, och mer, än en plats som man bara passerar på väg någon annanstans. Hit ska folk komma för att få en upplevelse, för att handla, äta, fika och titta på varandra. Grönska, konst, vattenspel och fina material kommer att bidra till att skapa en trivsam plats. Dessutom är ombyggnaden av torget en signal till både medborgare och besökare om att kommunen är beredd att satsa.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window