Fler röster och bilder från premiären

En av de första att testa VR-promenaden var Ann-Marie Thornberg. Läs om hennes och några av de andra besökarnas upplevelser av den virtuella promenaden på torget.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal
– Det här var häftigt! utbrast Ann-Marie Thornberg och tyckte att hon fick en helt annan helhetsbild av torget. Till höger Werner Nystrand som skötte VR-tekniken i hotellets lobby.
När Oscar Nobach, 6 år, handskades med handkontrollerna fick övriga åskådare en helt annan bild av torget. I en rasande fart tog han sig fram först på torget där han utforskade vattanspelet, blommorna och torgets alla delar. Han hittade en hund att klappa och såg fåglar i träden. ”Nu är jag här på taket”, utbrast han och åskådare kunde plötsligt blicka ner på torget från Hotell Stenssons tak.
Storebror Oliver Nobach fortsätter upptäcktsfärden tillsammans med pappa Josef.
Storebror Oliver fortsatte upptäcktsfärden och snart hade vi sett torget från de flesta vinklarna. Även pappa Josef var van vid tekniken. Till vardags är han lärare på NTI gymnasiet i Helsingborg, så det här var inte första gången han såg världen genom ett par VR-glasögon. Däremot var det första gången han fick se in i framtidens Stora torg.
Else-Marie Hellqvist och väninnan Margareta Åkesson.
Else-Marie Hellqvist besökte lokalen med väninnan Margareta Åkesson.

Else-Marie Hellqvist är Eslövsbo sedan födseln och har växt upp med torget och torghandeln i centrum. Hon saknar den naturliga mötesplats som torget var förr i tiden, då kommersen på torget var livlig och i butikerna runt torget var fler än idag.

”Helt annat bild av torget nu”

Hennes väninna Margareta Åkesson flyttade från Boden till Skåne 1971. Även hon har följt torgets utveckling de senaste fem decennierna. De båda väninnorna har varit skeptiska till ombyggnaden och rädda att det skulle bli för modernt.

– Det är lätt att ha fördomar innan man har sett hur det blir. Det var en helt annan sak att komma hit och se bilder och film från torget, konstaterar Else-Marie som blev positivt överraskad av att utformningen av det nya torget ger plats för mycket mer växter och träd än  tidigare.

Tryggheten är viktig

Tryggheten är viktig och satsningen på olika rum i rummet – Perennparketten, Kofferthörnan, Kejsarlunden och Terrassen – uppskattar de mycket. De fick också se bilder på den för torget specialdesignade Eslövslyktan som ska sprida ett mjukt ljus och öka tryggheten.

– Wow, den var verkligen fin! Ser nästan ut som en bikupa! konstaterade Margareta och säger att hon är glatt överraskad över det nya torget som helhet.

– Jag hoppas att småbutiker, kaféer och handlare söker sig tillbaka till torget när det är färdigt!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window