Lyckad premiär för informationslokalen i Hotell Stensson

Det blev en lyckad premiär när Stora torg-projektet öppnade sin informationslokal på lördagen. Närmare hundra Eslövsbor hade tagit sig till Hotell Stensson för att få träffa kommunalråden Johan Andersson och Catharina Malmborg, ta en promenad på det färdiga torget med hjälp av VR-glasögon och få veta mer om projektet.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal
Marcus Jönsson tittar på affischerna
Eslövsbon Marcus Jönsson var en av besökarna när informationslokalen på Stora torg öppnade i helgen. Efter ett besök med VR-glasögon på det färdiga torget ville han ha mer hårda fakta om hur torget ska förändras. Affischerna gav många svar.

Närmare hundra premiärbesökare

Ombyggnaden av Stora torg är i full gång, och Eslövsbornas intresse ökar hela tiden. När projektets informationslokal på Hotell Stensson öppnade i helgen kom närmare hundra besökare för att ta en titt på VR-modellen av det färdiga torget – och för att diskutera projektet med kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S) och vice ordförande Catharina Malmborg (M) som båda fanns på plats.

– Besökarna ville prata mycket om tryggheten på torget, säger Catharina Malmborg. Andra undrar hur det blir med sittplatser och om det kommer att finnas plats för torghandel när ombyggnaden är klar. Och det gör det ju.

”Händer mycket i Eslöv nu”

En av besökarna var Marcus Jönsson, som bott i Eslöv i hela sitt liv.

– Det känns som om det händer mycket i Eslöv nu, säger han när han står och bläddrar bland affischerna i informationslokalen. Det var intressant att se det färdiga torget genom VR-glasögonen, och nu är jag är här för att få veta mer om hur det ska bli på torget.

Fler röster och bilder från premiären

Johan Andersson med VR-glasögon.
Kommunstyrelsens ordförande, Johan Andersson (S), var en av dem som tog en titt på Stora torg genom VR-glasögon. Lite försiktigare Eslövsbor kunde följa hans promenad på den stora teveskärmen i Hotell Stenssons lobby.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window