Henric Blomsterberg: ”Hotell Stensson ska öppna under sommaren!”

”Vad kommer att hända med Hotell Stensson? Blir det kvar? Blir det lägenheter?” Vi frågade Henric Blomsterberg, välkänd Eslövsprofil, möbelhandlare och fastighetsägare. Och så här svarar han:

hotell stensson eslöv
3D-bild från Sydväst arkitektur och landskap, som visar utformningen av Stora torg precis utanför Hotell Stensson.

Målsättningen är att öppna åtminstone en del av Hotell Stensson igen redan under sommaren. Alla de renoverade rummen ska vara klara då, medan ombyggnaden av restaurangdelen visat sig vara mycket mer komplicerad än jag trodde. I sämsta fall får hotellgästerna alltså äta frukost på Espresso House medan vi bygger färdigt hotellets egen restaurang.

En lång process

Henric Blomsterberg förvärvade hotellet av det kommunala bostadsbolaget Ebo 2018.

– Köpet passade bra in i mitt liv då. Jag behövde något mer att arbeta med och hade pengar över från några fastighetsförsäljningar, så timingen var perfekt. Men om jag hade vetat då att det skulle ta så här lång tid, så hade jag hållit öppet och i stället renoverat hotellet bit för bit.

– Men det är lätt att vara efterklok, och man ska komma ihåg att byggkonjunkturen under den här tiden har varit överhettad.

Men nu är arbetena alltså igång, och de sker i tre etapper:

  1. 44 hotellrum samt en restaurangdel i gatuplanet. Klart i år.
  2. Lägenheter för långtidsboende hotellgäster på första planet, där den tidigare restaurangen fanns. Klart 2020.
  3. Hyreslägenheter på de två översta planen. Klart 2021.

En pusselbit i ett levande centrum

– Jag är entreprenör och vill ju att detta ska bli bra. Jag kommer inte att nöja mig med mindre än att folk säger Wow! och känner att de får lite mer än de betalar för. Samtidigt är det verkligt viktiga för mig att Stensson blir en pusselbit i ett levande centrum. Som hotell och mötesplats är Stensson avgörande för att centrum ska vara snyggt och fungera, och så behövs det ju ett bra, centralt hotell för de många som gästar Eslöv.

Men ombyggnaden av restaurangdelen blev alltså svårare än beräknat. Restaurangen ska ligga i markplan – i den hörna av hotellet som vetter mot Sparbanken – och det krävs stora ingrepp i lokalen bland annat för ventilationen.

– Det är svårt att bedöma hur lång tid det tar, och det kan vara så att den inte kan vara klar förrän till hösten. Men hotellet vill jag ha igång under sommaren!

Fotnot: intervjun publicerades ursprungligen i Stora torgs nyhetsbrev i mars 2019.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window